Roligare party med oväntad och prisvärd present

present

Alla har vi väl någon gång blivit bjudna på fest eller kalas till någon som redan har allt, eller som har en så pass särpräglad smak att det är helt omöjligt att köpa med sig något vettigt till honom eller henne. En flaska vin är för tråkigt, en blomma är för präktigt, ett kort för fattigt. Vid de tillfällena är det läge att tänka ett varv extra, försöka hitta det där som ingen annan någonsin kommit att tänka på att ge bort men som ändå kommer att uppskattas.

Det är trots allt inte bara det monetära värdet på en gåva som är värt något, utan även den ansträngning och tankemöda som givaren har lagt ner på att hitta något som verkligen passar mottagaren.

En bra sak att ge bort är konst i någon form. Konst kan dock vara väldigt dyrt, och reproduktioner och liknande är bara tråkigt. Ge inte bort något sådant. Antingen tillverkar du något själv, om du har talang, eller så hittar du något annat som är unikt utan att vara för dyrt. Ett bra tips kan då vara att leta upp en vintageposter. En reklamaffisch eller liknande vars estetik ofta har mognat tillräckligt på 40-50 år för att idag kunna användas till att liva upp en vägg hemma hos den allra mest kräsne hipster lär bli en mycket uppskattad present.

Något färgglatt, wild and crazy. Med lite finkänslighet kan du enkelt få tag i en present som inte kostar skjortan, men som ingen annan lär komma med. En lite tokig maskeradkostym, mexikanska accessoarer eller en lustig hatt kanske? Möjligheterna är många, och mottagaren av din gåva kommer garanterat minnas vem han eller hon fick den av.

Har din värd ett favoritband? Då kanske du kan hitta en annan vinylskiva som han eller hon kan komma att uppskatta. CD-skivor och digital musik i all ära, men vinylskivan har en stor fördel i att vara dekorativ och ha ett omslag som är stort nog att faktiskt kunna fungera som ett konstverk i sig.

Möjligheterna är obegränsade, och det är bara din fantasi som sätter gränserna. Låt festen börja!