Roliga tillbehör

De är roliga, estetiska eller funktionella. Många gånger en kombination av detta. Orsaken till att olika gadgets köps in är många och det finns även gadgets till nästan allt möjligt.

En gadget är en detalj eller en pryl som oftast klassas som tillbehör. Det måste visserligen inte vara detta då gränsen för vad gadget egentligen är kan vara mycket flytande.

Ser man till mobilgadgets är detta exempelvis skal, smycken och andra tillbehör. Det som karakteriserar dessa är att de främst är estetiska eller roliga. Ett mobilskal som enbart är robust och skyddar mobilen, men inte ger mer än så, brukar inte säljas under denna kategori. Här samlas istället mobilskalen med speciella tryck på eller med ett lite mer ovanligt utseende.

En annan stor kategori är de gadgets som går att köpa till datorer och då främst laptops. Även här finns en stor kategori med estetiska prylar som bara gör datorn snyggare. En del laptopsmycken finns men det är då främst fodral och enklare skydd som säljs. På baksidan av skärmen kan exempelvis ett stort ”klistermärke” sättas som gör datorn betydligt mer personlig och lätt att känna igen. Något som inte fyller någon större funktion men som är snyggt och lite kul att ha – precis det som kännetecknar en stor mängd av de gadgets som säljs.

Mer tekniska gadgets till datorer är de mängder av produkter som drivs via USB-ingången och som därmed kan kopplas till datorn. Här finns fläkt, blinkande julgran, ficklampa, värmeplatta och minikylskåp som några exempel.