Gratis är gott

close-up-of-bottle-of-red-wineEn gåva som går att äta är ofta mycket uppskattat. Gratis är gott brukar det heta och visst stämmer det. Att bli bjuden på restaurang, få en fin choklad eller kanske en dyrare korv, brukar man inte tacka nej till och visst är det även roligt att ge.

En av de vanligaste presenter i matväg, är den traditionella presenten när man är bortbjuden. Här passar chokladen lika bra som en flaska vin, eller kanske en god efterrätt lämpar sig för tillfället. Allt beror ju på tillställningen och vem som bjudit in dig.

Som present kan man också ge hemlagat godis, som du paketerar snyggt och ger bort. Här kan man med fördel använda sig utav säsongsbetonat godis, som knäck och fudge vid jul.

En annan rolig och uppskattad present är att ge bort en kakmix på burk. Här kan du välja fritt mellan all världens olika sorters kakor och lägga i de torra ingredienserna i olika skikt, så att de tydligt syns i burken. Skriv sedan ut receptet på en fin lapp och skriv hur de ska göra för att kunna baka kakan.

Något som de flesta föräldrar med sportande barn någon gång fått dyka på, är försäljning av korvar. Kvalitets korvar med olika smaker som klarar sig bra en längre period och lämpar sig utmärkt som present till någon. Skiva tunt och lägg på mackan eller ta med på exempelvis julbordet.