Renovering? Vad du ska handla online och inte

När du renoverar huset går det åt mycket material och verktyg. Och det kostar en hel del pengar att köpa in allt som du behöver. Internet brukar vara bästa platsen för den som vill handla billigt, men allt är inte bättre att köpa på nätet. Vi tänkte därför lista några vanliga material och produkter och föreslå vilka du ska handla online och inte. 

Klinker

Passar i alla rum i huset men läggs oftast i hallar, kök och så klart badrummet. Det har lång hållbarhet och klinker kommer i stor variation. Det är enkelt att lägga det själv, du behöver inte ringa in proffs för att få ett bra resultat. Klinker kan du med fördel köpa online eftersom du får större utbud och med tanke på mängden som behövs till ett helt golv, brukar du slippa fraktavgifter.

Tapeter

Att tapetsera om ett rum går på endast en helg. Det tar oftast längre tid att välja vilken tapet du ska ha, än att sätta upp den. Tapeter borde du köpa i en fysisk butik. Det är lätt för butiker att ha stort utbud tack vare tapetkataloger som du kan låna hem för att se tapeten i rummet. Ljuset hemma är helt annorlunda än i butik. Online kan du aldrig lite på att färgåtergivningen gör tapeten rättvisa och fel nyans kan förstöra hela planen för rummet.

Verktyg

Här kan du handla online i godan ro. Du får bättre priser på samma produkter samt kan hitta många omdömen från tidigare köpare. Enda gången det kan vara lättare att handla i butik är när du inte riktigt vet vilket verktyg du behöver till ett speciellt jobb, då kan det vara värt de extra slantarna på butiken bara för att få deras kunnande och hjälp.