Ett fint kalas på en budget

Ett barnkalas kan kosta hur mycket som helst. Det ska ordnas presenter, dekoration, mat, snacks och underhållning för en hel barngrupp. Det tär på börsen för resten av månaden att anordna ett barnkalas. Men behöver det verkligen vara så?

Presenter

Det går alltid att be alla barn ta med sig en present. De ska inte vara dyra, skriv i inbjudningskorten som du gör själv att de som vill ta med en present ska inte köpa något som kostar mer än 100 kronor eller liknande. För små barn är det roligare med många paket än dyra. Vill du inte att barnen ska komma med paket kan du försöka skapa presenter och upplevelser som är gratis. Ett hemmagjort rabatthäfte där barnet får flera erbjudanden som hen kan använda: ”idag äter vi pizza”, ”vi åker till stranden”, ”spela fotboll på gården” med flera.

Dekorationer

Om du vill fokusera på bara en typ av dekoration ska du helt klart satsa på ballongerna. Det är ballonger som visar för alla att det handlar om fest och är billiga i jämförelse med dukar, tallrikar, glitter och liknande. Hos Ballongkungen hittar du dem till billiga priser också! Har du utrymme i budgeten kan du fylla ballongerna med helium så blir det ännu festligare.

Du kan också göra egna dekorationer. Måla vitt papper med barnets vattenfärger och klipp sönder dem i småbitar eller kör dem genom dokumentförstöraren. Blanda flera färger med varandra och blanda med glitter och lim om du vill och har det hemma. Sprid ut över festbordet eller gör en egen konfettikanon!