Ta hand om småfåglarna i vinter

Många fåglar som vi har på sommaren i vårt avlånga land flyger söderut på hösten, till varmare klimat. Men många småfåglar i Sverige stannar kvar i landet över vintern. Under vintrar som inte är väldigt kalla och snöiga klarar de sig alldeles utmärkt själva, men har vi en vargavinter behöver de små liven lite hjälp på traven.

Nötter och frön ger bra näring

Det bästa du kan göra är att se till att de har mat att äta i form av olika nötter och frön. Har du tillgång till havre fungerar även det bra. Vill du gå ett steg längre kan du skapa skyddade platser i trädgården där de kan hålla till. Det är dock maten som är det absolut viktigaste för att de ska klara sig.

Istället för att handla dyra nötter i affären gör du dig själv en tjänst om du inhandlar det från nätet istället. Du får betydligt mer mat för samma pris som en mindre förpackning i affären. Det är också betydligt mer bekvämt att inhandla saker framför datorn istället för att ge sig ut i kylan. På simbadusa.se hittar du det mesta du kan tänkas behöva för att ta hand om småfåglarna i vinter.