CoolStuff – Onödigt men fantastiskt kul

Det finns en del butiker som valt att enbart sälja olika slags gadgets och som då har fokus på en eller annan inriktning. En av de större butikerna online som just blivit mycket kända för detta är Cool Stuff. Butiken har produkter som visserligen fyller en viss funktion men oftast är de utformade med en viss humor.

Produkterna är indelade i kategorier utifrån var de är tänkt att användas så som Trädgård, Mat&dryck, Lek&Spel och Hobby&Fritid. Men där slutar likheterna mot en klassisk e-butik. För produkterna är minst sagt unika.

Eller vad sägs om Scratch Map – En karta som har ett tunt ytskikt som gör att man inte ser något av kartan alls (Likt en trisslott). Man kan sedan skrapa fram valda bitar av världen när så önskas.

En annan produkt är Donut Badring. En badring som ser ut som en donut med finessen att det ser ut som att någon tagit en stor tugga på ena sidan. Enbart för snyggt och för att det är coolt. Vill man ha en lika funktionell badring men för halva priset är det enkelt att köpa på Statoil.

Behöver man dessa produkter? Knappast. Men de är grymt roliga att ge bort i present.

Men utöver dessa relativt ”onödiga” prylar så har även Cool Stuff en kategori med nytt, fräscht och tekniskt nödvändigt. Här kan exempelvis Pebble Time nämnas som är en av de nyaste Smartklockor som finns på marknaden. Den har fått mycket stor uppmärksamhet och inte minst eftersom den lyftes upp i tidningen Forbes som överlägsen över Apples klocka i samma genre.