Budgetshopping

Sugen på nya vinterkläder, eller dags att handla julklappar till familjen? Lite i plånboken? Här guidar vi dig till bästa sätten att budgetshoppa!

1. Rabattsajter

Hitta bra erbjudanden genom rabattsajter. Många e-butiker rear kontinuerligt ut några av sina produkter till riktigt bra priser. Men för att hitta dem krävs en hel del tålamod. Kolla istället in en rabattsajt som samlar alla tillgängliga rabatter hos e-butikerna just nu. Här får man se både ursprungligt pris, procentrabatt och här finns alltifrån cyklar till kamerautrustning och barnskor till riktiga kanonpriser!

2. Second hand

Secondhandbutiker, till exempel Myrorna är en guldgruva för den som vill shoppa billigt! Här kan man hitta både nästan oanvända trendplagg och coola vintagekläder. Även möbler, hemelektronik och böcker finns att fynda till en bråkdel av priset i vanliga butiker. En annan fördel med att handla secondhand är att man bidrar till organisationernas hjälparbete + att det är miljövänligt!

3. Tradera

Många människor köper fel storlek, får oönskade presenter eller har tröttnat på förra årets modell, och vill sälja till en billig peng. Är du ute efter en specifik sak, har koll på din storlek och har tid att vänta in ”rätt” pris är Tradera kanske sajten för dig! En extra bonus är att du också kan tjäna pengar på att sälja de prylar du själv har tröttnat på.

4. Handla på rea

Spring, pre summer, summer, pre fall etc., idag går det fort mellan trenderna och de stora klädkedjorna byter sortiment flera gånger om året. Kan man tänka sig att köpa badkläder i augusti och vinterskor i april kan man göra fina fynd. Även den som vill vara i fas med säsongerna kan handla på rea. Mellandagsrean är ett exempel på en rea som brukar ge riktigt bra priser även på dyrare varor. Många modesajter och -bloggar brukar inför mellandagsrean göra en guide till de mest prisvärda fynden hos kedjorna eller hos ett visst märke.